SPECIJALNA BOLNICA ZA MEDICINSKU REHABILITACIJU STUBIČKE TOPLICE

laser visokog intenziteta

LASER VISOKOG INTENZITETA

 

Terapija laserom visokog intenziteta provodi se modernim laserskim uređajem kojim se u  relativno kratkom periodu postiže vrlo zavidan toplinski učinak. Uređaj sadrži dvije različite sonde, od kojih jedna služi za postupak analgezije, dok drugu koristimo za regeneraciju hrskavice. Postupak analgezije koristimo u većini slučajeva. Ukoliko želimo postići smanjenje upale, boli, kontrakture, neuralgije, itd., koristit ćemo analgetski način. Mogu se tretirati skoro svi dijelovi tijela, osim područja glave i genitalija. Sondu lasera apliciramo na bolni dio tijela i izvodimo terapiju trajanja 20-tak minuta, ovisno o veličini zahvaćenog područja. Želimo li postići regeneraciju hrskavice koristiti ćemo sondu za regeneraciju.

 

Laser Visokog Intenziteta je revolucionarna tehnologija bazirana na dokazanom medicinskom principu. Brza i efektivna terapija dokazana poslednjim istrazivackim rezultatima. Bezbolni i ne-kirurški tretman bez nezeljenih efekata

BTL Laser Terapija Visokog Intenziteta

Duboka tkivna penetracija snage do 12W u kontinuiranom modu
Max. Snaga vise od 50 puta veca nego hladna laser terapija
Optimalni terapeutski efekat koristi 810/980nm ili 1064nm talasne duzine
Pulsni mod za momentalnu eleminaciju bola
Efektivna i snazna terapija za siroki opseg klinickih indikacija

 

Koherentna, monohromatska laserska svetlost snazno stimulise lecenje i regeneraciju vise vrsta tkiva.
Izlazna snaga Lasera Visokog Intenziteta je oko 30-50 puta veca nego konvencionalna hladna laser terapija i specificna sa izuzetnom penetracijom. To omogucuje BTL Laseru Visokog Intenziteta sposobnost da stimulise lecenje svake bolne tacke u telu.

Stavise, upotreba pulsnog lasera sa talasnom duzinom od skoro 1000nm stvara fotomehanicki talas u subkutisu.Ova fotomehanicka stimulacija inhibise bolne nadrazaje i donosi momentalno oslobadjanje od bola.

Glavni medicinski efekti:
biostimulacija i regeneracija
jaka i dugotrajna analgezija
antiinflamatorni i antiedematozni efekat

 

Glavne indikacije:

 • tetivne patologije ( tendinitis, peritendinitis, parcijalne lezije)

 • mišićne lezije

 • distorzije

 • posttraumatski edemi

 • burzitisi, sinovitisi

 • lumbago

 • fibromialgija

 • osteohondritis

 • degenerativna patologija ( osteoartritis, chondropatije)

 

Koheretno, monokromatsko lasersko svjetlo snažno stimulira, liječi i regenerira tkivo.
Izlazna snaga Lasera visoke snage je u prosjeku 30-50 puta veća u usporedbi sa konvencionalnim „hladnim“ terapijskim laserima, a druga specifičnost je u tome što ima neograničenu dubinu prodiranja u tkivo. To omogućava da laser stimulira i liječi bolne točke bilo gdje u organizmu.

Korištenjem pulsnog lasera valne duljine oko 1000nm u potkožnom tkivu se stvaraju fotomehanički valovi koji blokiraju osjet boli i trenutno uklanjaju bolna stanja.

 

Glavni medicinski učinci:

 • biostimulacija i regeneracija

 • snažna i dugotrajna analgezija

 • antiupalni i antiedemski učinci