SPECIJALNA BOLNICA ZA MEDICINSKU REHABILITACIJU STUBIČKE TOPLICE

  • 01 KOL. 16
  • 0
  Investicije preko 6 milijuna kuna u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice

  Investicije preko 6 milijuna kuna u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice

  U petak, 29. kolovoza 2016. godine u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice obilježen je završetak preko 6 milijuna kuna vrijedne investicije.

  Investicija je obuhvaćala radove na unutarnjem uređenju te obnovu pročelja dvorišnog dijela zgrade Maksimilijan. Ukupna investicija iznosila je 5.056.973 kuna, od čega decentralizirana sredstva iznose 336.800 kuna, a ostalo je financirano novcem same bolnice. Investicijom je dobiveno 20 kreveta na razini četiri hotelske zvjezdice i apartman na razini pet zvjezdica, soba dežurnog liječnika, nova garderoba za liječnike i novo dizalo. Time je poboljšana kvaliteta smještaja pacijenata, kako onih HZZO-a, tako i sve zahtjevnijeg tržišta zdravstvenog turizma. Završena je i sanacija i energetska obnova krova objekta “Dijana”. Projekt je to koji je bio kandidiran kod Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koji sa 60 posto sudjeluje u investiciji. Ugovorena vrijednost radova bila je 1.145.527 kuna, a tim projektom, osim energetske uštede u objektu “Dijana”, završena je u potpunosti i obnova svih krovova Specijalne bolnice unazad šest godina.

  Na prigodnoj svečanosti, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar istaknuo je da je u investiciji od preko šest milijuna kuna s 5,5 milijuna kuna sudjelovala sama bolnica. Ravnatelj Davor Gredičak osvrnuo se ukratko na povijest bolnice i same investicije. „Završili smo prvi kat, a uskoro krećemo i s radovima na drugom katu,  novom recepcijom i s vanjskim bazenima, ako nam to bude dopušteno, čime ćemo dobiti jednu zaokruženu cjelinu“, rekao je Gredičak. Načelnik Stubičkih Toplica Vladimir Bosnar rekao je da Specijalna bolnica može služiti na čast i ponos općini Stubičke Toplice te da je siguran da će se, s obzirom na kvalitetan menadžment, sve investicije sigurno brzo realizirati.

  Leave a reply →

Photostream