SPECIJALNA BOLNICA ZA MEDICINSKU REHABILITACIJU STUBIČKE TOPLICE

  • 18 OŽU. 16
  • 0
  Predavanje – Osteopatija u medicinskom turizmu

  Predavanje – Osteopatija u medicinskom turizmu

  Prema planu trajnog usavršavanja, dana 17. ožujka 2016. u prostorijama biblioteke Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice, Dragica Radanović, bacc. physioth, održala je predavanje za fizioterapeute na temu “Osteopatija u medicinskom turizmu”.

  Osteopatija je znanost, filozofija i vještina koja se zasniva na preciznim palpatornim zahvatima i na precizno definiranim načelima. Utemeljio ju je Andrew Taylor Still , američki liječnik i kirurg. Osteopat pronalazi tenzije i blokade u tijelu koje mogu biti uzrok boli, smanjene pokretljivosti, loše cirkulacije i drugih disfunkcija. Osteopat vrlo nježnim tehnikama oslobađa  tenzije u tkivu, što dovodi do smanjenja pritiska na živce i krvne žile, a time dolazi do bolje cirkulacije, smanjenja boli, bolje pokretljivosti te poboljšanja funkcije organizma. Osteopat „pomaže“ tijelu uspostaviti ravnotežu, što potiče tijelo na autoregulaciju.

  Osteopatijom možemo tretirati mišićno-koštani sustav, visceru i cranium. Tretirati možemo osobe od rođenja do kasnije životne dobi. Osteopatija u zdravstvenom turizmu  ima značajnu ulogu  u prevenciji i liječenju.

  Leave a reply →

Photostream