SPECIJALNA BOLNICA ZA MEDICINSKU REHABILITACIJU STUBIČKE TOPLICE

DUHOVNI ŽIVOT

U Bolnici se redovito održava sveta misa za vjernike RKT vjeroispovijesti. Sveta misa se održava u Bolničkoj kapelici a prema dogovoru sa mjesnim svećenikom.

Pripadnicima drugih vjeroispovijesti stoji na raspolaganju Bolnička biblioteka sa vjerskom literaturom.


BIBLIOTEKA

Bolnička biblioteka namijenjena pacijentima ima oko 500 knjiga, uglavnom beletristike. Posudba knjiga je besplatna. Pored toga Bolnica ima i stručnu biblioteku, namijenjenu zaposlenicima.


KUĆNI LJUBIMCI

Bolnica nema ni prostornih, sanitarnih niti kadrovskih mogućnosti za prijem kućnih ljubimaca u Bolnicu, a što se odnosi i na rehabilitacijske pse i slične životinje.


ZABRANA PUŠENJA

Temeljem članka 13. Zakona o ograničavanju upotrebe duhanskih proizvoda (NN 125/08) u svim prostorijama Bolnice zabranjeno je pušenje uz, Zakonom, zapriječene visoke novčane kazne. Zabrana se odnosi i na sve ulaze i prilaze bolnici.


KNJIGA ŽALBE

Knjiga žalbe nalazi se u ravnateljstvu Bolnice. Na svaki upis kod kojeg je pacijent ostavio podatke biti će pismeno odgovoreno o poduzetim mjerama ili zahvala za izrečene pohvale. Za upise bez mogućnosti pismenog kontakta bolnica će priložiti očitovanje osoba o kojima se u upisu radi.


SANDUČIĆ ZA PRITUŽBE

Kod ulaza u Bolnicu nalazi se sandučić za pritužbe pacijenata kojeg je postavilo Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata Krapinsko-zagorske županije, u koji pacijenti mogu stavljati svoje pritužbe ali i pohvale.