SPECIJALNA BOLNICA ZA MEDICINSKU REHABILITACIJU STUBIČKE TOPLICE

masaža bolnic stubičke toplice

 

Odaberite jednu od naših brojnih masaža. Sve masaže provode se aroma uljima koja imaju posebna svojstva. Masaže provodi isključivo stručno osoblje, fizioterapeuti, kako bi se pobrinuli za sigurnost i stručnost provođenja svih usluga.

» sve vrste medicinskih masaža

» antistresna masaža

» anticelulitna masaža

» limfna drenaža ručna

 

Medicinska masaža

Medicinska masaža ima cilj liječenja ili ublažavanja bolnih stanja, što se postiže inteziviranjem kapilarne cirkulacije tretiranog područja, boljom opskrbom kisikom, ubrzanjem metabolizma, smanjenjem mišićnog tonusa. Intezitet zahvata je prilagođen bolnom mjestu i potrebno je veliko iskustvo i predanost za uspješno obavljanje ove tehnike. Medicinska masaža uključuje masažu cijelog tijela. Posebna pažnja se posvećuje specifičnim stanjima koštano mišićnog sustava sa ciljem smanjenja bolova, povećavanja pokretljivosti zglobova i prokrvljenosti područja koja su ukočena ili bolna.

Antistres masaža

Antistres masaža je spoj nekoliko različitih manualnih tehnika masaže, dodatno obogaćena mješavinom esencijalnih ulja. To je jedan od najlakših načina čuvanja zdravlja, a primjenjuje se tisućama godina! Ima snažno djelovanje na zdravlje i raspoloženje. Stres se u našem tijelu najčešće nakuplja u obliku napetosti koja je često uzrokovana dugotrajnim sjedenjem, nedovoljnim razgibavanjem i užurbanim načinom života. Antistres masaža je spoj nekoliko različitih manualnih tehnika masaže i omogućit će Vašem tijelu da se obnovi uz rješavanje svih nakupljenih toksina i čvorova, Vi ćete rezultat osjetiti u vidu nevjerojatne lakoće i dobrog raspoloženja.

Anticelulitna masaža

Celulit je postao problem s kojim se suočava velik broj osoba, a kako i ne bi kada se kvaliteta života uvelike promijenila i to naravno ne na bolje. Celulit je ništa drugo nego nakupina masnih stanica poznate po tome što na sebe privlače velike količine masnoće. Anticelulitna masaža djeluje na kritične zone, poboljšava cirkulaciju te ubrzava metabolizam i protok limfe, čime dolazi do uklanjanja masnih nakupina iz organizma. Poboljšava i ubrzava krvotok i limfu, poboljšava elastičnost i regeneraciju kože, opušta mišiće, usporava i produbljuje disanje, potiče probavu, ubrzava metabolizam, pospješuje izbacivanje štetnih materijala iz organizma, smanjuje bol i napetost, djeluje na unutrašnje organe. Kod anticelulitne masaže se koriste razni pokreti (glađenje, gnječenje, pinch, trljanje) koji ne smiju biti bolni uz tendenciju kretanja prema srcu kako bi se stimulirao odvod limfe koji završava kod srca. To je dio posebne tehnike vezivno – refleksne masaže koja se koristi za rješavanje problema celulita. Masažni pokreti vrlo su specifični i jako se razlikuju od klasičnih. Anticelulitna masaža vrlo je učinkovita u smislu eliminacije celulita kao i toniziranja, veće čvrstoće i sjaja kože i poboljšane cirkulacije. Kada se postignu dobri rezultati, učinkovitost traje kroz jedno vrijeme. Da bi se takvo stanje održalo, neophodno je nastaviti sa masažom kako se celulit ne bi vratio.

Ručna limfna drenaža

Limfna drenaža otklanja višak tekućine iz organizma (lica ili tijela). Pojačani protok limfe omogućuje čišćenje organizma od toksina i bolje dovođenje kisika, vode i hranjivih tvari do stanice, te njezino bolje funkcioniranje. Ručna limfna drenaža se izvodi pokretima s blagim pritiskom na kožu, traje 30-60 minuta ovisno o dijagnozi i području koje tretiramo, te bi ju trebalo izvoditi svaki dan ili u striktno određenim razmacima da bi se vidio učinak drenaže. Naravno, uz drenažu, trebalo bi izvoditi i određene cirkulatorne vježbe.

Cijene svih vrsta masaža, kao i ostalih wellness usluga možete provjeriti ovdje.

Za dogovor termina obratite se osobno u wellness centar Specijalne bolnice Stubičke Toplice ili na +385(49) 201 007

RADNO VRIJEME WELLNESS CENTRA

RADNI DAN

13.00 – 21.00

SUBOTA, NEDJELJA I PRAZNIK

11.00 – 21.00