SPECIJALNA BOLNICA ZA MEDICINSKU REHABILITACIJU STUBIČKE TOPLICE

spa zona

Spa centar/zona wellness centra Specijalne bolnice Stubičke Toplice mjesto je relaksacije i zdravlja. Možete uživati u parnoj sauni, finskoj sauni, infracrvenoj sauni, osvježiti se u ledenoj fontani, tropskim tuševima te kneippu za noge. Whirlpool sa termalnom vodom opustiti će vas i riješit svih briga i stresova barem na tren. Između svih sadržaja odmorite se u relax zoni, popijte napitak i poslužite se svježim voćem koje će Vam osigurati naše ljubazno osoblje.

Finska (suha) sauna

Sauna je blagodat za čovjeka jer toplina i znojenje umirujuće djeluje na čitav čovjekov živčani sustav. Opuštajuća i izrazita lakoća poslije tretmana suhom saunom čine vas zadovoljnim. Temperatura je 80-100*C i vlažnost zraka 15 %. U saunu se ulazi čiste, vlažne kože i raščešljane kose umotani u pamuk. Preporuka je 2-3 puta ulazak u saunu i boravak u njoj 10-15 min. Između tuširanje hladnom ili mlakom vodom, a završno tuširanje toplom vodom da izbjegnete naknadno znojenje. Prilikom boravka u relax zoni možete se poslužiti toplim čajem i obavezno odmoriti u vodoravnom položaju. Ulazak u saunu je dopušten zdravim osobama, koje nemaju srčanih tegoba. Sauna trenira srce u zdravih osoba, pospješuje lučenju hormona i općeg psihofizičkog stanja organizma. Pomaže pri odstranjivanju nečistoće kože i zateže ju i čini čvršćom.

Parna sauna

Parna sauna je čisto osvježenje u odnosu na suhu saunu. Temperatura u parnoj sauni je između 40-50*C i vlažnost zraka (vlaga) 80-100%. Neka vas ne iznenade oblaci pare i zamamni mirisi koji vladaju unutra. Svakako se treba istuširati prije ulaska i umotati obavezno u pamuk. Na početku boravka koža će vam lagano porositi i tada počinje proces čišćenja. Koža će vam biti jako zahvalna sa tretmanom u parnoj sauni i pilingom od morske soli. Kada koža izbaci znojenjem nečistoću i otrovne tvari iz tijela osjećate lagani umor, ali nakon malog odmora u vodoravnom položaju u relax zoni sve se vraća u normalu i osjećaj laganih ramena će zadovoljiti sve apetite. Preporučamo piti toplog čaja ili vode za vrijeme boravka.

Infracrvena sauna

Infracrvena sauna polako postaje sastavni dio wellnessa i sve je više popularna kod ljudi koji su se informirali o dobrobiti takvog očuvanja zdravlja. Namjena je infrasaune da poboljša imunitet i da tijelo dobro reagira na bolesti, tj. da se može samo bez lijekova obraniti od prehlada i upala. Najčešće preporučamo osobama koje imaju poteškoća sa kralježnicom, mišićima, bubrezima i slabosti kostiju. Najbolje rezultate postiže u detoksikaciji organizma. Zagrijavanjem tijela i zraka infrazrakama omogućuje se puno više znojenja nego suha (finska) sauna. Zrak se može regulirati dotokom svježeg , a da pri tom djelovanje infrazraka ostane učinkovito. Infrasauna ima znatnu ulogu u gubljenju masnih naslaga i kontroli tjelesne težine. Pozitivno djeluje na jačanje srčanog mišića i očuvanje kondicije. Preporuka je za osobe koje imaju akne i akceme jer prokrvljuje kožu i ujedno pomaže kod osoba oboljelih od psorijaze i opeklina. Znojenjem se masti i otrovne tvari izlučuju iz tijela pa koža postaje zategnuta i glatka na dodir. U infrasaunu se ulazi čiste i suhe kože umotani u pamuk na temperaturi do 60*C i ne smije trajati duže od 30 min. Pri izlasku obavezno malo na zraku odmoriti u vodoravnom položaju i popiti tekućine.

Cijene spa zone, kao i ostalih wellness usluga možete provjeriti ovdje.

Za dogovor termina obratite se osobno u wellness centar Specijalne bolnice Stubičke Toplice ili na +385(49) 201 007

RADNO VRIJEME WELLNESS CENTRA

RADNI DAN

11.00 – 19.00

SUBOTA, NEDJELJA I PRAZNIK

11.00 – 19.00